PRESENT I FUTUR DEL DRET A L’HABITATGE I LA SEVA LEGISLACIÓ

El proper Dijous 27 de juny 2019 de 19:00h a les 20:30 organitzem un nou col·loqui de l’ACJD al’Aula Ronda del Col·lectiu Ronda (Carrer Trafalgar 50 08010, baixos, Barcelona). 

Aquest col·loqui tindrà per objecte parlar sobre tots els canvis que actualment està tenint la Llei d’Arrendaments Urbans, tant en l’àmbit de l’Estat Espanyol com a Catalunya.

Un dret a l’habitatge que des de l’Associació volem explicar, discutir i fer conèixer a través d’aquests últims canvis legislatius. Realment té la protecció que es mereix? Està en perill aquest dret? Els canvis legislatius que s’han estat fent i que encara es volen fer, són suficients? Són preguntes que intentarem donar-hi resposta.

Recentment, hi ha hagut dos canvis legislatius significatius i aquests han estat; a nivell estatal, el nou Reial Decret Llei 7/2019 d’1 de març, i a Catalunya, el nou Decret Llei 9/2019 de mesures urgents en matèria de rendes en els contractes d’arrendaments d’habitatge i de modificació del llibre cinquè del Codi Civil de Catalunya en l’àmbit de la penyora.

L’habitatge és una necessitat bàsica i tota persona té dret a un allotjament digne. La Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el dret que tenen els ciutadans i les ciutadanes a gaudir d’un habitatge digne i determinen que els poders públics són responsables de garantir la cobertura d’aquest dret.

L’Associació es compromet amb totes les modificacions de drets que puguin afectar a la societat, modificacions que no sempre són encertades o que no compleixen amb la protecció que realment és necessària. Per això creiem que  és bo posar sobre la taula amb tots els protagonistes, les idees, les opinions i les contradiccions que puguin arribar a sorgir arran d’aquests canvis.

PONENTS:

  • Montse Serrano: És Advocada del Sindicat de Llogateres i Sòcia del Col·lectiu Ronda amb més de 20 anys de trajectòria professional en l’àmbit del Dret civil i en les especialitats del Dret immobiliari, arrendaments urbans, comunitats de propietaris i vicis de la construcció.
  • Núria Sánchez March:És Advocada i presidenta de l’Associació de l’Advocacia pel Dret a l’Habitatge. Amb més de 10 anys d’experiència en matèria del Dret Civil i compromesa amb l’ajuda a l’accés a l’habitatge i la protecció d’aquest, tant ja sigui la protecció de l’habitatge de lloguer com el procedent dels productes hipotecaris.

Lloc: Aula Rodona del Col·lectiu Ronda

Recent Posts