CICLE JUSTÍCIA I CONFINAMENT: JOSEP NIUBÒ

Magistrat emèrit de l’Audiència Provincial de Barcelona

1. ¿Quin sentiment, sensació, pensament et va venir quan vas llegir això al BOE?Què ja em tocava!

2. Aquí se’t etiqueta, qualificacom a “… el reconocido independentista Josep Niubò i Claveria.” ¿Estàs d’acord? ¿Sí, no, depèn?¿Per què? Crec que no era el lloc ni la forma de posar de manifest el que qui ho va escriure, opina que és el meu pensament polític bàsic. Tot l’article en el que l’expressió estava emmarcada traspuava odi, ràbia i uns altres estats mentals de qui el redactà i de qui va fomentar i permetre la seva publicació que m’abstinc de seguirdient per no ser víctima de més odi i de més ràbia i qui sap si d’alguna querella.

3. En una paraula i/o en una frase, ¿com resumiries – explicaries la teva vida personal, en general? Fins ara he tingut força sort en la vida.

En una paraula i/o en una frase, ¿com resumiries – explicaries la teva vida jurídic – professional, enparticular? Mai m’he sentit del tot satisfet del que feia i veia.

4. Vas prologar un llibre en el que vas dir: “… la sociedad en general, porque, ella se ha de beneficiarde los logros que se consigan administrando sabiamente la justicia. Tu, com a “administrador” quehas estat de la justícia durant, ¿quants anys?, ¿què significa, per a tu, administrar “sabiamente” lajustícia.He estat treballant en l’administració de justícia més de 43 anys. Ser equitatiu, just i equànime, sensedeixar mai d’aplicar la llei interpretant-la a tenor dels principis a partir dels quals s’ha es pot interpretar per aaconseguir aquells objectius.

5Dels Drets Fonamentals establerts a la Constitució espanyola,

  1. ¿Amb quin d’ells t’hi identifiques més o sents més simpatia – empatia a nivell personal –judicial? El dret a la vida.
  2. ¿Quin d’ells creus que és el que més amenaçat està, actualment? El dret a la llibertat.

6. Si fossis el Diable i/o Déu, quina temptació eliminaries de l’Administració de Justícia / poder Judicialper a no caure-hi mai i, per tant, que funcionés millor, en el sentit de ser una justícia al servei de laciutadania? Temptacions com la politització de la justícia, la corrupció, etc. No voldria mai ser cap déu ni cap diable, però si tingués el poder que a aquests se’ls hi suposa, tractariad’evitar les temptacions a actuar injustament de manera conscient., tot i que els que ho fan no necessitentemptacions: són injustos de mena.

7Altres comentaris  reflexions que voldries adreçar als socis / es de l’ACJD.Ho tenim molt pelut, però no hem de renunciar a les il·lusions.     

Recent Posts