SOBRE L’AVANTPROJECTE DE LA NOVA DE LA LLEI ORGÀNICA DEL PODER JUDICIAL

L’avantprojecte de la nova de la Llei Orgànica del Poder Judicial, impulsat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, representa l’enèsim atac al Poder Judicial i al dret fonamental a la tutela judicial efectiva, protegida a l’article 24 de la Constitució. En paraules de Carlos Hugo Preciado, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, “si este Anteproyecto sale adelante, sumado a los proyectos de tasas, seguridad ciudadana, código penal y justicia gratuita, el Reino de España no será ya un Estado de derecho ni un Estado democrático, será una oligarquía carente de división de poderes y próxima a regímenes autoritarios y decimonónicos sin garantía real de los derechos fundamentales y libertades públicas de la ciudadanía, que no son efectivos si no se hallan garantizados por una tutela judicial real.

L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, un dels fins de la qual és l’efectiva defensa de la tutela judicial dels drets dels ciutadans i les ciutadans, vol sumar-se a la denúncia d’aquest avantprojecte que ja han fet nombrosos juristes i associacions de juristes. Per això, hem organitzat un  sopar-col·loqui amb dos magistrats el proper dia 19 de juny, i també hem publicat a la nostra web un article i un informe sobre l’avantprojecte, de manera que els nostres socis, sòcies i visitants puguin estar informats amb més detall sobre l’abast d’aquest preocupant avantprojecte.

En primer lloc, adjuntem l’article del magistrat Carlos Hugo Preciado, publicat a la revista Sin Permiso, que ens resumeix els sis grans eixos entorn dels quals gira la reforma.

Per altra banda, publiquem l’informe que ha elaborat Jutges per la Democràciaa, que analitza, de manera extensa i detallada, la reforma i les seves implicacions.

Recent Posts