NOVA REVISTA DE L’ACJD

Us presentem la nova revista de l’ACJD, que inclou, entre d’altres, entrevistes, articles, dedicatòries i un recull d’articles i de novetats jurisprudencials.

Important: Estem treballant en el format definitiu de la revista i en un portal on consultar tots els números tant de manera online com en format PDF. Us informarem quan el portal estigui disponible.

A continuació reproduïm l’editorial de presentació d’aquest primer número:

NOVA ETAPA DE LA REVISTA DE L’ACJD: MES MOTIUS QUE MAI

Juliol del 2015. Diuen que sortim de la crisi. Una crisi que està tenint conseqüències de tot tipus, la realitat, però, és que la gent del carrer no percep la recuperació i es segueixen minant pilars essencials del nostre Estat de Dret. En l’àmbit jurídic i de la justícia, la crisi està tenint conseqüències especialment negatives, o millor dit, destructives. Ja n’hi ha prou de que se’ns presenti com indiscutible allò que és inacceptable. Com diem els juristes, sense ànim exhaustiu, podem parlar de pèrdua de drets bàsics de ciutadania, atacs i retallades a tots els serveis públics, destrucció de drets laborals i socials, col·lapse de la justícia, intents permanents de dificultar-ne l’accés a la ciutadania, al mateix temps, i sens dubte per autoprotecció del poder, es criminalitza la protesta, s’endureix innecessàriament la resposta penal i es recondueix a la via purament administrativa conductes que fins ara eren competència dels Jutges, s’intenta controlar el poder judicial, limitar la capacitat de decisió dels jutges i s’ataca la seva independència, i tot això i més, conviu amb un nivell de corrupció política i econòmica absolutament insuportable. 

La revista que teniu, no ja a les mans, sinó a la pantalla del vostre dispositiu electrònic, és el primer número de la revista digital de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates. Amb aquesta nova publicació intentem seguir el camí que ja fa anys va fer la revista en paper de l’ACJD. Segurament molts de vosaltres, socis i amics, recordareu que durant molts anys la nostra associació va publicar una revista en paper que arribava regularment al seus lectors. Dificultats de diferents tipus van fer que es deixés de publicar. Si a dia d’avui reprenem amb il·lusió la publicació, ara digital, és per dos motius: en primer lloc, perquè hem aconseguit comptar amb el compromís i dedicació personal desinteressada de qui materialment la fa possible, element primordial i imprescindible; però en segon lloc, perquè entenem que ens trobem en un moment crític, en el que a partir d’ara, es poden produir, i s’han de produir canvis importants que permetin redreçar les decisions que han provocat i provoquen tanta injustícia. 

Certament, des de fa mesos, una part important de la societat i en diferents àmbits (noves opcions polítiques, qüestionament nacional del model d’estat, nous moviments socials) està donant avisos de que no està disposada a acceptar per mes temps aquesta situació. En el nostre àmbit, en l’àmbit jurídic i de la justícia, amb tots el problemes que hem relacionat, i molts d’altres, entenem que torna a ser absolutament necessari comptar amb un canal de comunicació i de complicitat entre juristes que comparteixin una visió progressista del Dret, una concepció àmplia dels Drets Fonamentals, respectuosa amb la clàusula d’Estat social i democràtic de Dret, i ferma en la lluita contra la desigualtat, element essencial de la construcció de qualsevol Estat, però que actualment no està garantida.

Us oferim aquest primer número, des de la nostra inexperiència actual, per la que demanem comprensió, amb la voluntat de comptar amb la vostra complicitat, amb la intenció de poder fer-vos arribar un nou número, esperem, que almenys amb una periodicitat trimestral, i amb l’estructura que ara us presentem, que no obstant, mantenim oberta, ja que també us demanem a tots els qui compartiu les preocupacions que hem expressat, que us impliqueu, tant en la aportació de continguts per a la Revista (com articles, sentències d’interès, notícies), com en propostes estructurals i de seccions per a millorar la mateixa.

Esperem comptar amb la vostra lectura, la vostra complicitat, i si voleu, amb la vostra col·laboració.

Recent Posts