Sopar-Col·loqui: Europa contra els refugiats. L’asil, una institució en risc. - Associació Catalana de Juristes Demòcrates 
Banner Associaci Catalana de Juristes Demcrates
EN LÍNIA:
2 Visitants
 
 
SOPAR-COLLOQUI

EUROPA CONTRA ELS REFUGIATS. L€ASIL, UNA INSTITUCIó EN RISC.


  Tema:

L’anomenada crisi humanitària dels refugiats, que és una autèntica tragèdia humana, la vergonyosa –i possiblement il·legal– resposta que ha estat donant la Unió Europea, l’extensió del problema més enllà d’Europa, la persistència de la situació que poc a poc va perdent ressò als mitjans de comunicació, aquestes i altres consideracions exigeixen una reflexió jurídica i una anàlisi de la situació sobre el terreny, que és el que proposem en el nostre proper sopar.

Així, per una banda, en Joan Reventós, en la seva condició de responsable a Catalunya de l’ACNUR, ens posarà al dia de la situació actual, mentre que en Carlos Jiménez Villarejo, ens exposarà la gestació i situació processal actual de la iniciativa jurídica –actualment en marxa– consistent en impugnar directament, davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, l’Acord entre la Unió Europea i Turquia del 18 de març de 2016, Acord que pretén la devolució col·lectiva i forçosa dels anomenats “migrants irregulars”, la qual cosa suposa la vulneració d’un ampli ventall de drets reconeguts als tractats internacionals, i que vinculen a la UE.

Com sabeu, aquest recurs, que va ser redactat per el Carlos Jiménez Villarejo i impulsat per l’ACJD i dos entitats més (Fundació Congrés Català de Salut Mental i LAFEDE.cat) es va presentar el darrer 30 de novembre de 2016 davant el TJUE. En aquest recurs, que fa pocs dies ha estat admès a tràmit pel TJUE, es demana directament la nul·litat de l’Acord de 18 de març de 2016 entre la UE i Turquia.

  Ponents:

  Joan Raventós

Director del Comitè Català de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per els Refugiats).

  Carlos Jiménez Villarejo

Jurista i exfiscal.

  Dia i hora:

Dijous 23 de febrer de 2017 a les 20:45 hores

  Lloc:

Hotel Serhs Rivoli Rambla (Les Rambles, núm. 128, Barcelona) - [ Plnol ]

  Preu:

22,00

  Formulari d'inscripci:

Aquest sopar-colloqui ja s'ha celebrat.

Copyright © 2018 Associació Catalana de Juristes Demòcrates - Tots els drets reservats
[ Pàgina generada en 0,09 segons ]