Nota de Premsa: Comunicat de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates - Associació Catalana de Juristes Demòcrates 
Banner Associaci Catalana de Juristes Demcrates
EN LÍNIA:
1 Visitant
 
 


Nota de Premsa


Dissabte 30 de setembre de 2017

COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE JURISTES DEMÒCRATES

L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates lamenta la greu situació creada a Catalunya per la manca de diàleg i de propostes de solucions polítiques a la voluntat de la ciutadania de manifestar a les urnes, en referèndum legal, la seva opinió sobre el model de país en que es vol viure.

L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates lamenta la greu situació creada a Catalunya per la manca de diàleg i de propostes de solucions polítiques a la voluntat de la ciutadania de manifestar a les urnes, en referèndum legal, la seva opinió sobre el model de país en que es vol viure.

En aquest context, des de la nostra diversitat associativa, hem de denunciar les vulneracions dels drets fonamentals que pateix la ciutadania i que s’estan produint amb la finalitat d’evitar que es materialitzi el referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya, suspès per decisió del Tribunal Constitucional.

Creiem fermament en el respecte al principi de legalitat, però no s’ha d’apel·lar a aquest mateix principi per a justificar l’atropellament dels drets fonamentals de la ciutadania. La legalitat té un abast molt més profund i que inclou el de garantir el dret a estar en acord o en desacord, així com a voler canviar la realitat a través de vies sempre democràtiques.

Demanem que es garanteixi el dret de defensa davant entrades i escorcolls en despatxos professionals, domicilis i entitats, la llibertat de premsa i informació dels mitjans de comunicació, que es respectin els drets de llibertat ideològica i d’expressió i difusió lliure dels pensaments, idees i opinions i el dret de reunió i manifestació en el marc pacífic d’una reivindicació ciutadana. En el cas que es produeixin afectacions als drets i llibertats de les persones, és imprescindible l’estricta observança de la seva necessitat, que es facin amb les garanties necessàries, amb respecte al principi de proporcionalitat i tenint en compte sempre el principi de intervenció mínima i d’última ratio atribuïts al ordenament penal.

Davant la situació d’oberta confrontació entre els governs de l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya i els nivells de judicialització en que està instal·lada, els integrants d’aquesta Associació fan una crida urgent al diàleg per a trobar una solució pacífica i democràtica, que permeti la canalització política del conflicte, impedeixi enfrontaments entre la ciutadania, garanteixi el respecte a la pluralitat existent a la societat catalana i eviti una fractura social de conseqüències imprevisibles.

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes DemòcratesCopyright © 2019 Associació Catalana de Juristes Demòcrates - Tots els drets reservats
[ Pàgina generada en 0,01 segons ]