GESTACIÓ SUBROGADA

El proper dijous 28 de febrer a les 20.45h es durà a terme al Hotel Sehrs Rivoli Rambla un sopar col·loqui sobre maternitat subrogada.

Des de l’ACJD creiem que és un tema de gran interès donat que des de la seva pràctica comercial als anys 70, la gestació subrogada ha suscitat moltes controvèrsies ètiques, socials i legals.

Encara que actualment a  Espanya els contactes de gestació subrogada són nuls de ple dret, existeixen lleis  permissives a alguns països que permeten a ciutadans espanyols realitzar aquest tipus de contractes a l’estranger.

Hi ha diferents posicions dins del feminisme sobre aquest tema, però es diferencien principalment les que consideren un dret reproductiu i un l’exercici individual i, per altre banda les que consideren una forma d’explotació i que la entenen contraria a la dignitat de la dona i al interès de la criatura.

Aquests últims anys aquest tema ha recobrat importància per la universalització d´aquesta pràctica i la petició de regular aquest procés legalment, ja que facilita la creació de xarxes i màfies dedicades a la subrogació forçosa, per això hem decidit des de la nostra Associació fer un sopar col·loqui sobre aquest tema tan candent a la societat d´avui en dia.

El sopar consistirà en un pica-pica amb un cost de 25€ i un cop realitzades les intervencions de les ponents s’obrirà el torn de comentaris i preguntes.

PONENTS:

  • Núria González López: Advocada amb Máster en Drets Humans per la UNED amb especialitat en Bioètica.
  • Ana García Esquius:Magistrada de l’Audiència Provincial de Barcelona i ponent de la interlocutòria 565/2018 sobre la matèria en qüestió

Lloc: Hotel Sehrs Rivoli Rambla

Recent Posts