ESTEM REFUGIANT?

Des de la plataforma Fronteres i Drets, on l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, conjuntament amb la Comissió de Defensa de l’ICAB, Jutgesses i Jutges per la Democràcia, l’Unió Progressista de Fiscals, el Sindicat de Secretaris Judicials, Agora Judicial i l’Associació de Mujeres Juezas, hem organitzat un acte el proper dijous 19 d’abril, a les 19 hores, al Palau de la Virreina.  

El títol de l’esdeveniment és “Estem refugiant?” i consistirà en l’anàlisis de la situació actual de les persones refugiades i, l’estudi dels acords que va adoptar la UE, ara que compleixen dos anys de la signatura amb Turquia.  

L’ACJD ha tingut un paper actiu en la lluita pels drets de les persones refugiades, on gràcies al company Carlos Jiménez Villarejo, es va realitzar una iniciativa jurídica impugnant davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea l’Acord entre la Unió Europea i Turquia del 18 de març de 2016. Acord que pretén la devolució col·lectiva i forçosa dels anomenats “migrants irregulars”, la qual cosa suposa la vulneració d’un ampli ventall de drets reconeguts als tractats internacionals, i que vinculen a la UE.

Com sabeu, aquest recurs, impulsat per l’ACJD i dos entitats més (Fundació Congrés Català de Salut Mental i LAFEDE.cat) es va presentar el darrer 30 de novembre de 2016 davant el TJUE. En aquest recurs, que ha estat admès a tràmit pel TJUE, es demana directament la nul·litat de l’Acord de 18 de març de 2016 entre la UE i Turquia.

Recent Posts