PRESÓ PREVENTIVA I DRETS POLÍTICS

Dimecres 7 de febrer a les 19 hores organitzem, a la seu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), una taula rodona per tractar el següent tema: Presó preventiva i drets polítics.

Volem analitzar des d’una perspectiva jurídica la situació actual, les últimes resolucions sobre la matèria, i les possibles conseqüències que pot comportar acceptar i consentir la situació actual cap als drets de les persones. 

Creiem que és important estudiar si es veuen condicionats els drets de manifestació de la ciutadania, el concepte de la causalitat objectiva en el dret per a poder sancionar un ciutadà, o les mobilitzacions populars, com les accions de la Plataforma d’afectades per la Hipoteca, entre d’altres qüestions.

És per això que convidem a quatre persones de prestigi per a xerrar i debatre sobre la matèria.

  • José María Mena Álvarez, Exfiscal en cap del TSJCatalunya i Expresident de l’ACJD.
  • Montserrat Comas d’Argemir i Cendrá, Magistrada de l’Audiència de Barcelona, Sala Penal i Portaveu de l’Associació de Jutgesses i Jutges per la Demòcracia.
  • Marco Aparicio Wilhelmi, Professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona, i President de l’Observatori DESC.
  • Anaïs Franquesa Griso, Advocada, Directora de litigi d’Irídia – Centre per la defensa dels Drets Humans.

L’acte serà a l’Aula 62 de l’ICAB, de 19 a 21 hores.

Posts recomanats