VERITAT I JUSTÍCIA PER A LES VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL I LA DICTADURA

El Memorial Democràtic ha organitzat, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD) i del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), la taula rodona “Veritat i justícia per a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura”.

L’acte es celebrarà el dimarts 16 de desembre de 2014 a les 19:00 hores al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Carrer Ausiàs Marc, núm. 40 —Mapa—). Intervindran, entre d’altres, el president de l’ACJD, Andrés Pérez Subirana, i l’expresident José María Mena.
L’objectiu de la taula rodona és oferir una exposició pública del procediment judicial presentat davant els tribunals de l’Argentina en referència a les presumptes responsabilitats pels crims perpetrats durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Al llarg de l’acte, es presentarà també el llibre La repressió franquista i la revisió jurídica de les dictadures. II Col·loqui Internacional Memorial Democràtic (n. 1 de la col·lecció Documents del Memorial Democràtic).

La presentació anirà a càrrec d’Andrés Pérez Subirana, advocat i president de l’ACJD; Josep Xavier Hernández, director del CEJFE, i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic. Intervindran a la taula José María Mena, exfiscal cap del Tribunal Superior Justícia i expresident de ACJD, i Carlos Slepoy, advocat de la Coordinadora Estatal de Apoyo a la Querella Argentina (CEaQUA).

L’acte comptarà amb la participació dels denunciants i testimonis de la repressió franquista, com MerçonaImmaCarme i Montserrat Puig Antich, germanes de Salvador Puig Antich, i Antonio Martos, germà de Cipriano Martos i Carles Vallejo, entre d’altres.

Recent Posts