EL “PROCÉS CATALà”: PERSPECTIVA CONSTITUCIONAL I DE DRET INTERNACIONAL

Dijous 27 de novembre de 2014 a les 21:00 hores

El anomenat “procés català” suposa, ara mateix, un conflicte polític d’una rellevància inqüestionable. Som conscients que a dins de l’ACJD conviuen sensibilitats diverses i quasi antagòniques al respecte. Però també pensem que —com a juristes compromesos en els valors democràtics— ens ha d’interessar analitzar, amb perspectiva crítica, els fonaments de dret constitucional i de dret internacional que, en el seu cas, avalen o s’oposen a les successives iniciatives endegades per les institucions catalanes (Parlament i Govern), amb el suport d’una part important de la societat civil. Més enllà de l’intens i apassionat debat polític i ideològic que suscita el “procés” —que hem de procurar eludir o minimitzar en aquest cas— l’objecte d’aquesta convocatòria és analitzar críticament els fonaments de dret constitucional i dret internacional que entren en joc.

I per fer-ho, hem convidat a dos experts en el tema que, tot i haver-se posicionat en forma discrepant al respecte, ens garanteixen el màxim rigor i objectivitat en el seu anàlisi.

PONENTS:

  • Joan Vintró Castells:Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona. Membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).
  • Xavier Pons Ràfols:Catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universidad de Barcelona. En recents publicacions ha exposat el seu criteri conforme el “Dret a Decidir” no té fonament legal que el faci exigible en l’àmbit del Dret Internacional, sense perjudici de la seva legitimat com aspiració política.

Lloc: Cullera de Boix Urquinaona

Recent Posts